Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@14:46:22 GMT

احساس گیجی جزو علائم بیماری کبد است؟

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۸۵۲۸۸

احساس گیجی جزو علائم بیماری کبد است؟

متخصصان معتقدند که احساس سردرگمی و گیجی می‌تواند نشان‌دهنده پیشرفت بیماری کبد چرب باشد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، کبد عضو مهمی از بدن است و وظایف مختلفی مانند کنترل سطح چربی و قند خون، مبارزه با عفونت‌ها و از بین بردن هرگونه سموم در بدن را برعهده دارد. بیماری کبد چرب معمولاً به دلیل ذخیره بیش از حد چربی در کبد رخ می‌دهد، به همین دلیل لازم است افراد درمورد علائم بیماری‌های کبدی اطلاعات لازم را کسب کنند تا بتوانند به درمان به موقع آن کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم رایج بیماری کبدی

بیماری‌های کبدی معمولاً باعث زردی چشم و پوست بدن خواهد شد، علاوه بر آن درد و گرفتگی شکم نیز جزو علائم این بیماری محسوب می‌شود، همچنین متخصصان معتقدند که یکی از علائم رایج بیماری کبد چرب خستگی زیاد است.

علائم کمتر شناخته‌شده بیماری کبدی

احساس سردرگمی و گیجی می‌تواند نشان‌دهنده پیشرفت بیماری کبد چرب باشد، زمانی که این بیماری پیشرفت کند فرد دچار سیروز کبدی می‌شود. احساس گیجی یکی از علائم سیروز کبدی است که به دلیل تجمع سموم در مغز رخ می‌دهد، زیرا کبد نمی‌تواند این سموم را از خون تصفیه کند. سیروز، چهارمین و آخرین مرحله بیماری کبد چرب به‌شمار می‌رود که پس از سال‌ها التهاب کبد ایجاد می‌شود.

اطلاعات بیشتر در مورد سیروز کبدی

سیروز کبدی، چهارمین و آخرین مرحله بیماری کبد چرب است و می‌تواند باعث بروز نارسایی و سرطان کبد شود. در این مرحله از بیماری، بافت سالم کبد با بافت اسکار جایگزین می‌شود و به همین دلیل کبد نمی‌تواند به درستی عمل کند. سیروز کبدی در مراحل پایانی می‌تواند زندگی افراد را نیز تهدید کند. افراد می‌توانند به منظور پیشگیری از بروز هرگونه بیماری کبدی، سبک زندگی خود را تغییر دهند.

عوامل خطر بیماری کبد چرب

طیف گسترده‌ای از عوامل می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری کبد چرب غیرالکلی را افزایش دهد. این موارد شامل کلسترول بالا، سطوح بالای تری‌گلیسیرید خون، چاقی، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، آپنه انسدادی خواب، دیابت نوع دوم، تیروئید کم‌کار و کم‌کاری غده هیپوفیز می‌‎شود.

پیشگیری از بروز بیماری کبدی

به منظور محافظت از سلامت کبد، وزن خود را در محدوده مناسب حفظ کنید. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، کاهش وزن موضوع مهمی برای پیشگیری از بروز بیماری کبد چرب است. توصیه شده است که بدین منظور از رژیم غذایی سالم حاوی میوه، سبزیجات، غلات کامل و چربی‌های سالم پیروی کنید. بهتر است روزانه کمی ورزش کنید و روزهایی که فعالیت کمتری دارید، پرخوری نکنید و کالری کمتری مصرف کنید، علاوه بر آن کاهش استرس خطر بروز بیماری کبدی را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

کد خبر 600785

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تازه های پزشکی بیماران کبدی کبدچرب مشکلات کبد درمان کبد چرب بيماري هاي کبدي درمان کبد چرب چیست احساس گیجی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بیماری کبد چرب بیماری کبدی سیروز کبدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۵۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود

رامش مهرآیین اظهار کرد: مصرف مکمل های ورزشی و داروهای تزریقی در بین مردان بسیار بیشتر از بانوان است و در بین پسرهای دبیرستانی که خیلی زود می خواهند به شکل و فرم بدنی مورد نظر خود برسند نیز مصرف بالایی دارد.

وی افزود: بعد از آنکه یک ورزشکار از سلامت کامل بدن خود توسط پزشک مطلع شد، تحت نظر متخصص تغذیه یا پزشک، متناسب با رژیم غذایی خود می تواند از مکمل های مجاز ورزشی از جمله انواع پروتئین ها، آمینو اسیدها، اسیدهای چرب مفید، کراتین و انواع کربوهیدرات ها استفاه کند.

مهرآیین با بیان اینکه مکمل های غیرمجاز شامل هر نوع فرآورده غیرمجاز در بدنسازی است که عوارض بسیار شدیدی برای کبد هم دارد، گفت: متاسفانه برخی مربی ها در باشگاه های ورزشی بدون داشتن اطلاع از عوارض دارویی، مشاوره های پزشکی در خصوص نحوه مصرف مکمل و تغذیه ارایه می دهند که این مساله می تواند برای ورزشکاران بسیار خطرآفرین باشد.

به گفته این مسئول، بازدید از باشگاه های ورزشی در خصوص جلوگیری از فروش مکمل های ورزشی در استان بی فایده است، چرا که مشاهده شده برخی مربیان ورزشی این مکمل ها را در خیابان و یا در خودروی شخصی خود به افراد ارایه می دهند.

وی ادامه داد: مصرف دارویی مکمل ها در مردان می تواند عوارضی از جمله ناتوانی جنسی، ناباروری، بزرگ شدن سینه و در زنان نیز رشد موهای زائد، ضخیم شدن صدا، پوست چرب و در دوران بلوغ نیز توقف رشد قدی، تیرگی پوست و رشد غیر طبیعی مو را برجای بگذارد.

مهرآیین اضافه کرد: همچنین مصرف مکمل های غیرمجاز نیز اختلال در عملکرد کبد، افزایس آنزیم های کبدی و سرطان را در بر می گیرد و توصیه می کنیم ورزشکارانی که مکمل های غیرمجاز مصرف می کنند هر ۲ ماه آنزیم های کبدی خود را اندازه گیری کنند.

کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو قزوین خاطرنشان کرد: این ضرورت وجود دارد که سطح اطلاعات مردم در خصوص مصرف مکمل های هورمونی باید افزایش یابد و کلاس های آموزشی در این خصوص برای سنین مختلف باید برگزار شود، چرا که مصرف مکمل های ورزشی غیرمجاز توسط شخصی که بیماری زمینه ای دارد، می تواند به تشدید بیماری و یا حتی مرگ وی منجر شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • دعوت از دو بانوی جوان کبدی کار قم به اردوی تیم ملی
  • ببینید | میگرن چیست؟
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • میگرن چیست؟ + فیلم
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • حضور ورزشکاران آذربایجان شرقی در اردوی تیم ملی کبدی
  • علائم فشار خون بالا