Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، محمود اسحاق حسینی فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد در گفتگو با خبرگزاری فارس در خصوص بیماری کبد چرب و روش‌های کنترل آن گفت: کبد چرب صرفا با دارو کنترل نمی‌شود بلکه مصرف دارو باید در کنار فاکتور‌های دیگری همچون کاهش وزن، ورزش کردن، کنترل بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت و چربی بالا وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه کبد چرب صفر نمی‌شود بلکه می‌توان آن را از درجات بالاتر به درجات پایین‌تر تقلیل داد تا در آینده بیماری دیگری روی آن سوار نشود.

وی درباره افرادی که بر روی بدن خود لکه‌هایی به همراه خارش دارند گفت: ضایعات پوستی می‌تواند نشانه‌ای از درگیری کبدی باشد، اما به آن معنی نیست که هر فردی ضایعه پوستی دارد به بیماری کبدی مبتلا باشد. این افراد باید تحت نظر پزشک بوده و اگر آلرژی معمولی تشخیص داده شود باید از ماده غذایی که موجب آلرژی می‌شود خودداری کنند، ولی برای اطمینان از اینکه آیا این ضایعات مربوط به کبد است باید آزمایش‌های کبدی بدهند.

فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد کورک‌ها را نشانه‌ای از بیماری دیابت در سنین بالا و یا در جوانان به علت مصرف دارو‌های هورمونی عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه برخی جوانان برای ورزش از دارو‌های مکمل حاوی تستوسترون استفاده کرده و پس از مدتی بر روی بدنشان ضایعات پوستی پدیدار شده و مبتلا به بیماری‌های کبدی می‌شوند بنابراین باید از مصرف مکمل‌هایی که تایید نشده هستند خودداری کنند.

اسحاق حسینی یکی از عوامل مهم ایجاد کبد چرب را رسوب تری گلیسیرید عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به زندگی ماشینی، بهترین روغن‌ها برای مصرف روغن‌های کنجد و زیتون هستند. ضمن اینکه روغن‌های حیوانی HDL و LDL (چربی‌های خوب و بد) بالایی دارد.

وی روغن حیوانی را یکی از بهترین نوع روغن‌ها دانست و یادآور شد: پیش از این نیاکان ما به دلیل تحرک بالا از این روغن‌ها استفاده می‌کردند. چربی بد این روغن‌ها را می‌سوزاندند و بدن بخش چربی خوب را برای جلوگیری از سکته استفاده می‌کرد. مصرف این روغن‌ها در افرادی که تحرک بالایی دارند اشکالی ندارد، اما افرادی که تحرک ندارند نباید خیلی از این روغن‌ها استفاده کنند.

فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد کشورمان در پایان بیان کرد: اگر بیماری کبدی زمینه‌ی دیابتی داشته باشد داروی متفورمین می‌تواند تا حدودی به کنترل آن کمک کند، اما دارو به تنهایی نمی‌تواند مثمر ثمر باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فوق تخصص بیماری های گوارش کبد روغن ها کبد چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۷۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون

دکتر زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک سفتریاکسون فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، گفت: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هر گونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد. 

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی دارو‌های آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • علائم فشار خون بالا
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند