Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@18:41:46 GMT

بررسی علل و علائم کبد یا جگر چرب

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۴۲۵۲۶

بررسی علل و علائم کبد یا جگر چرب

خبرگزاری میزان- کبد چرب به حالتی برگشت‌پذیر از تجمع واکوئول‌های چربی در سلول‌های کبدی گفته می‌شود. تاریخ انتشار: 00:13 - 12 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۲۹۵۴

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، وجود مقداری چربی در کبد طبیعی است، اما باید بدانید که اگر این میزان چربی از حدی بگذرد فرد مبتلا به بیماری کبد چرب شده است و باید بدنبال نشانه‌های آن بگردد که خبرگزاری میزان به تشریح این نشانه‌ها و نحوه درمان آن می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کبد چرب چیست؟

 کبد چرب یا جگر چرب (fatty liver) در پزشکی به حالتی برگشت‌پذیر از تجمع واکوئول‌های چربی در سلول‌های کبدی گفته می‌شود که با التهاب کبد مشخص می‌شود و این حالت ممکن است در افرادی که از اختلالات بالینی همانند دیابت، چاقی و سوء تغذیه رنج می‌برند، رخ دهد.

وجود چربی در کبد طبیعی است، اما اگر این میزان از چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده‌است.

باید بدانید، این بیماری نشانهٔ خاصی ندارد، اما بعد از رعایت نکردن و پیشروی این بیماری در کبد باعث سوءهاضمه شود و در نهایت رسوب چربی در کبد را کبد چرب می‌نامند.

علل ایجاد کبد چرب

عادات و رفتار‌های غلط بسیاری ایجاد کننده این بیماری هستند که بارزترین و مهم‌ترین آن‌ها:

مصرف مواد غذایی چرب اضافه وزن نداشتن فعالیت بدنی سالم یعنی همان ورزش و تحرک مفید سوء تغذیه و فشار خون بالا بارداری مصرف دارو‌هایی همچون آسپرین و تتراسایکلین و استامینوفن علائم و نشانه‌های کبد چرب احساس خستگی و بی حالی مداوم کاهش وزن و اشتها حالت تهوع ضعف عمومی درد در مرکز و یا سمت راست بخش بالای شکم سردرگمی، مشکل در تمرکز گیجی تمایل به خونریزی راحت‌تر و سریع مهم‌ترین نشانه‌های اختلال در کبد

اگر کبد چرب تا نارسایی کبد (Liver failure) و سیروز یا التهاب شدید کبدی پیشرفت کند، علایم کبد چرب آن به شرح زیر است:

رنگ چشم‌های تان به زردی می‌گراید شکم تان از آب پر می‌شود به یکی از هپاتیت‌های آ، ب یا سی مبتلا هستید در بدن تان احساس خارش دائمی می‌کنید مدام خسته هستید اضافه وزن دارید سردرگم و فراموشکار شده اید توصیه‌ها و راهکار‌های درمانی کبد چرب دارو‌هایی که مقاومت به انسولین را درمان میکنند مانند متفورمین داشتن رژیم غذایی مناسب به خصوص رژیم غذای حاوی میوه‌ها و سبزیجات و غذا‌های کم چرب مصرف سیر و پیاز، چغندر، کلم و.. مصرف آب لیمو ترش در آب داغ البته این روش برای افرادی که مشکل معده دارند توصیه نمی‌شود کاهش وزن خودداری از مصرف خودسرانه دارو در زمان هر نوع بیماری مصرف ویتامین E البته به اندازه و با مشورت با پزشک ترک مخدرات ورزش خودداری از مصرف مواد غذایی فریز شده - زود پز شده - ترشیجات - رب - سس‌ها - نمک زیاد - چای پر رنگ - فست فود‌ها - آب همراه غذا - دوغ همراه غذا -تنقلات شور - روغن‌های سرخ کردنی - لبنیات پر چرب و..

توصیه‌های غذایی و خانگی برای کنترل و درمان کبد چرب

میوه‌ها و سبزیجات مفید برای کنترل و کاهش شدت کبد چرب شامل:

انواع کلم چغندر رزماری آووکادو سیب سبز گریپ فروت و دارابی پاپایا آرتیشو (کنگرفرنگی) موز گردو بادام زمینی بادام تلخ عناب خربزه و طالبی عرقیات گیاهی برای درمان کبد چرب دم کرده گل مریم:

کاهش تدریجی وزن و ورزش روزانه می‌تواند به گونه چشمگیری در درمان کبد چرب مفید باشد. البته توجه داشته باشید کاهش ناگهانی وزن ممکن است این مشکل را تشدید کند.

سکنجبین عنصلی:

سکنجبین عنصلی را که همان پیاز دشتی و پیاز موش است و عرب‌ها عنصل می‌گویند در سکنجبین می‌جوشانند و آبش را صاف می‌کنند و روزی یک الی دو قاشق پلو خوری به فاصله ۱۲ ساعت مصرف می‌کنند.

شاه تره و خارشتر:

عرق گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی از جمله دارو‌های گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می‌آیند. این نوشیدنی‌های گیاهی از آنجا که طبعی سرد و‌تر دارند موجب کاهش میزان کلسترول خون می‌شوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می‌کنند.

 

بیشتر بخوانید: علائم اختصاری آزمایش خون را بشناسید ابداع روشی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبدی یکی از نشانه‌های بیماری کبدی چیست؟

 

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کبد چرب سلول های کبدی نارسایی کبد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۲۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت گفت: تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان انجام شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، اظهار کرد: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل 30 دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هرگونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد.

"متفورمین" و "سرماخوردگی بزرگسالان" پرمصرف‌ترین داروهای کشور

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی داروهای آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • علائم فشار خون بالا
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند