Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کبد چرب يکي از عارضه‌هاي شايع است که درمان دارويي ندارد، اما با برخي درمان‌هاي خانگي مي‌توان آن را برطرف کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا از باشگاه خبرنگاران، کبد بزرگترين عضو بدن انسان و عملکرد اساسي آن هضم غذا، ذخيره انرژي، تنظيم قند خون و ميزان کلسترول، پايش سموم بدن و مبارزه با بيماري و عفونت‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بيماري کبد چرب به معني انباشت چربي در سلول‌هاي کبد بوده البته طبيعي است که چربي در کبد داشته باشيد، اما وقتي که چربي بيش از 5 تا 10 درصد در کبد وجود داشته باشد، در اين صورت فرد به بيماري کبد چرب مبتلاست.
کبد چرب در نتيجه مصرف مواد غذايي غني از چربي و تجمع آن در اين عضو به وجود مي‌آورد و مي‌تواند به سلامت افراد آسيب وارد کند.
2 نوع بيماري کبدي چرب وجود دارد: الکل و غير الکل. عامل اصلي کبد چرب ناشي از الکل، مصرف الکل بيش از حد است و درصورت مصرف الکل سلول‌هاي کبد مي‌ميرند.
علل و علائم کبد چرب
کبد چرب غير الکلي به دلايل غير مرتبط با الکل ايجاد مي‌شود و افزيش وزن بيش از حد، مصرف دارو، ديابت، فشار خون بالا، اختلالات متابوليکي، کاهش وزن سريع، سطح بالاي چربي در خون، سموم اضافي، عفونت‌هاي خاص مانند هپاتيت C يا اختلالات ژنتيکي از جمله علل کبد چرب محسوب مي‌شوند.
به طور کلي افراد مبتلا به بيماري کبد چرب علائم خاصي ندارند و در برخي افراد ممکن است علائمي چون درد شکمي، خستگي، از دست دادن اشتها و ناخوشي، زردي چشم و پوست، تورم در مچ پا، درد معده، احساس خواب آلودگي يا سردرگمي، استفراغ خوني و مدفوع خوني وجود داشته باشند و به همين دليل تشخيص مناسب قبل از شروع درمان ضروري است.
در حال حاضر درمان مؤثر دارويي براي بيماري کبد چرب در دسترس نيست. با اين حال، امکان بازگشت کبد به شرايط قبل ممکن است و معمولا با تغييرات شيوه زندگي، رژيم غذايي و درمان خانگي، کبد چرب درمان مي‌شود.
در اينجا ما به شما چند درمان خانگي کبد چرب را معرفي مي‌کنيم.
معجزه درمان کبد چرب با سرکه سيب
سرکه سيب سرخ (ACV) يکي از بهترين دارو‌هاي طبيعي براي بيماري کبد چرب است و کمک مي‌کند تا از چربي‌هاي انباشته شده در داخل و اطراف کبد خلاص شويد و کاهش وزن پيدا کنيد.
يک مطالعه در سال 2014 قدرت بالقوه سرکه سيب سيب را در کاهش چربي‌ها مانند کلسترول و تري گليسيريد در موش‌هايي که رژيم غذايي با کلسترول بالا تغذيه کرده بودند، مورد بررسي قرار داد و نتيجه گيري شد که سرکه سيب سبب محافظت از گلبول‌هاي قرمز، کليه و کبد از اکسيداسيون و همچنين کاهش ميزان چربي خون مي‌شود؛ همچنين سطح آنتي اکسيدان بدن را افزايش مي‌دهد.
علاوه بر اين، سرکه سيب عملکرد کبد سالم را تقويت مي‌کند و التهاب کبدي را کاهش مي‌دهد.
دستورالعمل: کافي است يک قاشق غذاخوري سرکه سيب سرخ شده را به يک ليوان آب گرم اضافه کنيد و براي خوش طعم شدن مي‌توانيد در صورت تمايل کمي عسل خام بيفزاييد و آن را دو بار در روز قبل از وعده‌هاي غذايي بنوشيد و اين روش را براي درمان کبد چرب چند ماه دنبال کنيد.
توجه داشته باشيد سرکه مي‌تواند به ميناي دندان صدمه بزند، از اين رو توصيه مي‌شود پس از نوشيدن دهان خود را بشوييد.
خوراکي که کبد چرب را درمان مي‌کند
ليمو نه تنها يک خورکي بلکه يک داروست چرا که حاوي مقادير بالايي از ويتامين C. و آنتي اکسيدان هاست که به کبد کمک مي‌کند تا آنزيم‌هايي مانند گلوتاتيون را توليد کنند، گلوتاتيون سموم را خنثي مي‌کند و به همين دليل ليمو به سم زدايي کبد کمک مي‌کند.
ليمو غني از فلاونوئيدهاست و فلاونوئيد‌ها در داخل ليمو ترشح صفرا تحريک مي‌کند و در نتيجه در هضم مواد غذايي موثر است.
ليمو در کاهش انواع چربي خون به ويژه کلسترول و تري گليسيريد و در نتيجه کاهش چربي کبد موثر است.
دستورالعمل: آب نصف يک عدد ليمو را در يک فنجان آب بريزيد و آن را دو تا سه بار در روز براي چند هفته اول صبح ناشتا بنوشيد.
همچنين ليمو خرد شده را به يک بطري يا پارچ آب اضافه کنيد و اجازه دهيد براي چند ساعت باقي بماند و اين آب را در فواصل منظم در طول روز بنوشيد.
درمان کبد چرب با چاشني خانگي زردچوبه
زردچوبه توانايي بدن در جذب چربي را بهبود مي‌بخشد و در نتيجه کمک مي‌کند تا چربي در کبد انباشته نشود؛ همچنين به فرآيند سم زدايي کبد کمک مي‌کند.
دستورالعمل: کافي است تا مخلوط يک چهارم قاشق چاي خوري پودر زردچوبه در 1 تا 2 ليوان آب بريزيد و آن را بجوشانيد و دو بار در هفته از اين نوشيدني مصرف کنيد؛ البته مي‌توانيد براي جذب بهتر به جاي آب از شير استفاده کنيد.
البته اگر پس از مصرف اين نوشيدني مشکل يبوست، درد معده يا گاز بيش از حد وجود داشته باشد، مصرف آن قطع شود.
درمان کبد چرب با يک گياه دارويي
شما مي‌توانيد از شيرين بيان براي درمان مشکلات کبدي مانند بيماري کبد چرب غير الکلي استفاده کنيد، ريشه شيرين بيان قرن‌هاست به عنوان گياه دارويي شناخته مي‌شود و به عنوان يک درمان کننده سرفه و کاهنده وزن نيز تجويز مي‌شود.
همچنين به کاهش علائم خستگي، افزايش حالت مثبت و فشار خون کمک مي‌کند، براي درمان بيماري‌هاي جسمي، چون سرماخوردگي و کبد چرب استفاده مي‌شود.
دستورالعمل: کافي است تا يک قاشق چاي خوري ريشه شيرين بيان را به يک فنجان آب گرم اضافه کنيد و درب آن را بگذاريد و اجازه دهيد به مدت 5 تا 10 دقيقه دم بکشد و کمي عسل خام به آن اضافه کنيد و اين چاي را 2 بار در روز بخوريد.
همچنين مي‌توانيد روزانه 1 قاشق غذاخوري پودر ريشه شيرين بيان ميل کنيد.
افزون بر اين شيرين بيان در فرم کپسول نيز در داروخانه‌ها موجود است البته اگر مکمل‌هاي شيرين بيان را مصرف مي‌کنيد، ابتدا با پزشک خود مشورت کنيد، زيرا ممکن است با برخي دارو‌هاي فشار خون، ديابت و دارو‌هاي کورتيکواستروييدي تداخل داشته باشد؛ همچنين خانم‌هاي باردار، افراد مبتلا به فشار خون بالا، ديابت يا بيماري‌هاي قلبي، کليوي براي مصرف مکمل با پزشک خود مشورت کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۹۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)

عصر ایران - در حالی که آنتی‌بیوتیک‌ها اغلب برای درمان عفونت‌های سینوسی تجویز می‌شوند، روش‌های طبیعی متعددی نیز برای تسکین علائم و تسریع روند بهبودی وجود دارد. در این مطلب، به بررسی برخی از موثرترین درمان‌های طبیعی برای سینوزیت می‌پردازیم.

موارد ذکر شده در این مطلب جایگزین مشاوره پزشکی نیستند. اگر علائم سینوزیت شما شدید یا مداوم است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: درباره «سینوزیت» چه می‌دانید؟ (+اینفوگرافی)

دیگر خبرها

  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • علائم فشار خون بالا