Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@10:43:50 GMT

علل و علائم کبد چرب چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۵۹۴۹

کبد چرب یکی از عارضه‌های شایع است که درمان دارویی ندارد، اما با برخی درمان‌های خانگی می‌توان آن را برطرف کرد. ناطقان: کبد بزرگترین عضو بدن انسان و عملکرد اساسی آن هضم غذا، ذخیره انرژی، تنظیم قند خون و میزان کلسترول، پایش سموم بدن و مبارزه با بیماری و عفونت‌هاست.

بیماری کبد چرب به معنی انباشت چربی در سلول‌های کبد بوده البته طبیعی است که چربی در کبد داشته باشید، اما وقتی که چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد در کبد وجود داشته باشد، در این صورت فرد به بیماری کبد چرب مبتلاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کبد چرب در نتیجه مصرف مواد غذایی غنی از چربی و تجمع آن در این عضو به وجود می‌آورد و می‌تواند به سلامت افراد آسیب وارد کند.

۲ نوع بیماری کبدی چرب وجود دارد: الکل و غیر الکل. عامل اصلی کبد چرب ناشی از الکل، مصرف الکل بیش از حد است و درصورت مصرف الکل سلول‌های کبد می‌میرند.

علل و علائم کبد چرب

کبد چرب غیر الکلی به دلایل غیر مرتبط با الکل ایجاد می‌شود و افزیش وزن بیش از حد، مصرف دارو، دیابت، فشار خون بالا، اختلالات متابولیکی، کاهش وزن سریع، سطح بالای چربی در خون، سموم اضافی، عفونت‌های خاص مانند هپاتیت C یا اختلالات ژنتیکی از جمله علل کبد چرب محسوب می‌شوند.

به طور کلی افراد مبتلا به بیماری کبد چرب علائم خاصی ندارند و در برخی افراد ممکن است علائمی چون درد شکمی، خستگی، از دست دادن اشتها و ناخوشی، زردی چشم و پوست، تورم در مچ پا، درد معده، احساس خواب آلودگی یا سردرگمی، استفراغ خونی و مدفوع خونی وجود داشته باشند و به همین دلیل تشخیص مناسب قبل از شروع درمان ضروری است.

در حال حاضر درمان مؤثر دارویی برای بیماری کبد چرب در دسترس نیست. با این حال، امکان بازگشت کبد به شرایط قبل ممکن است و معمولا با تغییرات شیوه زندگی، رژیم غذایی و درمان خانگی، کبد چرب درمان می‌شود.

در اینجا ما به شما چند درمان خانگی کبد چرب را معرفی می‌کنیم.


معجزه درمان کبد چرب با سرکه سیب

سرکه سیب سرخ (ACV) یکی از بهترین دارو‌های طبیعی برای بیماری کبد چرب است و کمک می‌کند تا از چربی‌های انباشته شده در داخل و اطراف کبد خلاص شوید و کاهش وزن پیدا کنید.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ قدرت بالقوه سرکه سیب سیب را در کاهش چربی‌ها مانند کلسترول و تری گلیسیرید در موش‌هایی که رژیم غذایی با کلسترول بالا تغذیه کرده بودند، مورد بررسی قرار داد و نتیجه گیری شد که سرکه سیب سبب محافظت از گلبول‌های قرمز، کلیه و کبد از اکسیداسیون و همچنین کاهش میزان چربی خون می‌شود؛ همچنین سطح آنتی اکسیدان بدن را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، سرکه سیب عملکرد کبد سالم را تقویت می‌کند و التهاب کبدی را کاهش می‌دهد.


دستورالعمل: کافی است یک قاشق غذاخوری سرکه سیب سرخ شده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و برای خوش طعم شدن می‌توانید در صورت تمایل کمی عسل خام بیفزایید و آن را دو بار در روز قبل از وعده‌های غذایی بنوشید و این روش را برای درمان کبد چرب چند ماه دنبال کنید.

توجه داشته باشید سرکه می‌تواند به مینای دندان صدمه بزند، از این رو توصیه می‌شود پس از نوشیدن دهان خود را بشویید.
خوراکی که کبد چرب را درمان می‌کند

لیمو نه تنها یک خورکی بلکه یک داروست چرا که حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C. و آنتی اکسیدان هاست که به کبد کمک می‌کند تا آنزیم‌هایی مانند گلوتاتیون را تولید کنند، گلوتاتیون سموم را خنثی می‌کند و به همین دلیل لیمو به سم زدایی کبد کمک می‌کند.
لیمو غنی از فلاونوئیدهاست و فلاونوئید‌ها در داخل لیمو ترشح صفرا تحریک می‌کند و در نتیجه در هضم مواد غذایی موثر است.

لیمو در کاهش انواع چربی خون به ویژه کلسترول و تری گلیسیرید و در نتیجه کاهش چربی کبد موثر است.


دستورالعمل: آب  نصف یک عدد لیمو را  در یک فنجان آب بریزید و آن را دو تا سه بار در روز برای چند هفته اول صبح ناشتا بنوشید.

همچنین لیمو خرد شده را به یک بطری یا پارچ آب اضافه کنید و  اجازه دهید برای چند ساعت باقی بماند و این آب را در فواصل منظم در طول روز بنوشید.
درمان کبد چرب با چاشنی خانگی زردچوبه

زردچوبه توانایی بدن در جذب چربی را بهبود می‌بخشد و در نتیجه کمک می‌کند تا چربی در کبد انباشته نشود؛ همچنین به فرآیند سم زدایی کبد کمک می‌کند.

دستورالعمل: کافی است تا مخلوط یک چهارم قاشق چای خوری پودر زردچوبه در ۱ تا ۲ لیوان آب بریزید و آن را بجوشانید و دو بار در هفته از این نوشیدنی مصرف کنید؛ البته می‌توانید برای جذب بهتر به جای آب از شیر استفاده کنید.

البته اگر پس از مصرف این نوشیدنی مشکل یبوست، درد معده یا گاز بیش از حد وجود داشته باشد، مصرف آن قطع شود.


درمان کبد چرب با یک گیاه دارویی

شما می‌توانید از شیرین بیان برای درمان مشکلات کبدی مانند بیماری کبد چرب غیر الکلی استفاده کنید، ریشه شیرین بیان قرن‌هاست به عنوان گیاه دارویی شناخته می‌شود و به عنوان یک درمان کننده سرفه و کاهنده وزن نیز تجویز می‌شود.

همچنین به کاهش علائم خستگی، افزایش حالت مثبت و فشار خون کمک می‌کند، برای درمان بیماری‌های جسمی، چون سرماخوردگی و کبد چرب استفاده می‌شود.


دستورالعمل: کافی است تا یک قاشق چای خوری ریشه شیرین بیان را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و درب آن را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد و کمی عسل خام به آن اضافه کنید و این چای را ۲ بار در روز بخورید.

همچنین می‌توانید روزانه ۱ قاشق غذاخوری پودر ریشه شیرین بیان میل کنید.

افزون بر این شیرین بیان در فرم کپسول نیز در داروخانه‌ها موجود است البته اگر مکمل‌های شیرین بیان را مصرف می‌کنید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است با برخی دارو‌های فشار خون، دیابت و دارو‌های کورتیکواستروییدی تداخل داشته باشد؛ همچنین خانم‌های باردار، افراد مبتلا به فشار خون بالا، دیابت یا بیماری‌های قلبی، کلیوی برای مصرف مکمل با پزشک خود مشورت کنند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: علائم کبد چرب ، درمان‌های خانگی ، مصرف مواد غذایی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: علائم کبد چرب درمان های خانگی مصرف مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۵۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، طی هفته گذشته در پی انتشار خبری مبنی بر برگزاری یک مهمانی خصوصی در شیراز با حضور مهمانان پزشک، اعلام شد ۲۹ نفر از افراد حاضر در مهمانی دچار مسمومیت الکلی و در بیمارستان بستری شدند.

اخبار منتشرشده از سوی رسانه‌های رسمی تا به امروز، حاکی از آن است که طی این اتفاق، چند تن از مهمانان دچار نارسایی کلیوی شده‌اند، یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

خبر«نارسایی کلیوی چند تن از پزشکان» کذب است

دکتر هادی یزدانی، پزشک و دکترای حرفه‌ای پزشکی، پیرویِ این موضوع در گفت‌وگو با خبرآنلاین، در قالب اطلاعات تکمیلی و معتبر می‌گوید: «خبر فوت پزشک خانم در این حادثه صحت دارد، اما خبری که مبنی بر نارسایی کلیوی چند تن دیگر از پزشکان منتشر شده، به ضرس قاطع غلط است.»

او، به نقل از منابع موثق محلی، اشاره می‌کند: «پنج نفر از حاضران در مهمانی به درخواست خود، دیالیز کلیوی شدند. آزمایش‌های انجام‌شده، نشان‌دهنده اسیدوز خون در این افراد بود؛ که سبب شد این پنج نفر با آگاهی و خواست شخصی دیالیز انجام دهند.»

هم‌چنین بر اساس پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی خبرآنلاین و گفت‌وگو با یکی از پزشکان شیراز، مشخص شد که «هیچ‌یک از این افراد به کما نرفته‌اند و اخباری که پیرامون این موضوع در حال انتشار است، صحت ندارد. حتی خبر «مسمومیت ۲۹ نفر» نیز کذب است؛ زیرا در مجموع حدود پنج [الی شش] نفر دچار مسمومیت شده بودند که با انجام دیالیز، شرایطشان بهبود یافت.»

به بیان ساده‌تر، تنها تلفات ناشی از این اتفاق، فوت یک پزشک زن است و باقی افراد در سلامت کامل به سر می‌برند.

حادثه اخیر، مسمومیت با «متانول» نبوده؛ نتایج آزمایشات چیز دیگری را نشان می‌دهد

در ادامه گفت‌وگو، این پزشک تصریح می‌کند: «مسمومیت اخیر، ناشی از مصرف متانول نبوده؛ چرا که بررسی‌ها و نتایج آزمایشات، مصرف ماده‌ای دیگر به نام «اتیلن گلیکول» را تأیید می‌کند.»

دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که «مشروبات مورد استفاده در این مهمانی، تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است».

شایان ذکر است که در روند تولید مشروبات الکلی (اتانول)، برخی ترکیبات سمی، به‌ویژه متانول، بدون دخالت خارجی و به مقدار بسیار کم طی فرآیند تخمیر شکل می‌گیرند و سبب سمی شدن نوشیدنی می‌شوند. اما در خصوص اتیلن گلیکول باید گفت که این یک ماده شیمیایی و صنعتی است و معمولاً در فرآورده‌هایی مانند ضد یخ برای موتور اتومبیل استفاده می‌شود و مصرف خوراکی آن به هیچ‌وجه رایج و مرسوم نیست.

دکتر مهرداد اسماعیلیان، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «اتیلن گلیکول در فرآیند تخمیر مشروبات الکلی تولید نمی‌شود و اگر نتایج آزمایشات مندرج در پرونده پزشکان مسموم شیراز نشان‌دهنده مصرف اتیلن گلیکول باشد، قدری عجیب است و محتمل است که این ماده به‌صورت دستی و با دخالت خارجی به نوشیدنی‌ها افزوده شده باشد؛ چرا که تشکیل طبیعی آن در مکانیسم تولید الکل جای نمی‌گیرد.»

او ادامه می‌دهد: «اغلب مسمومیت‌های الکلی در ایران ناشی از مصرف الکل‌های دست‌ساز است و به این دلیل که در روند تولید این مشروبات هیچ نظارت و کنترلی روی فرآورده وجود ندارد، تشکیل ترکیبات سمی در الکل ناگزیر است.»

مراجعه به پزشک در ساعات اولیه را جدی بگیرید

یکی از عمده مشکلاتی که در خصوص مسمومیت‌های الکلی مطرح است، تعلل در مراجعه به مراکز درمانی است؛ که البته این قصور از سوی مصرف‌کننده نیست، بلکه علائم با تأخیر بروز پیدا می‌کنند. به عبارتی، مصرف‌کننده در ساعات اولیه هیچ‌گونه اختلال بینایی، کاهش سطح هوشیاری، مشکلات مغزی و ... را تجربه نمی‌کند.

اسماعیلیان در توضیح این مسئله می‌گوید: «علت دیر نمایان شدن علائم مسمومیت این است که در لحظات نخست پس از مصرف مشروبات الکلی، سطح اتانول در خون بالاست؛ اما به مرور و با پایین آمدن سطح اتانول در طی فرآیند جذب و متابولیسم، متانول خود را نشان داده و عملکرد بدن فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ آن وقت تازه علائم مسمومیت نمود پیدا می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «بسته به میزان مصرف، شدت علائم و زمان بروز آن در افراد متفاوت است؛ حتی در برخی موارد ممکن است علائم تا ۲۴ ساعت بعد هم ظاهر نشوند و فرد متوجه مسمومیت نشود. اما در اغلب موارد ۶ الی ۱۲ ساعت پس از مصرف، علائم نمود پیدا می‌کنند.»

مسمومیت با متانول چگونه از مسمومیت با اتیلن گلیکول تمییز داده می‌شود؟

بنا به گفته این متخصص طب اورژانس، عمده عوارض مصرف متانول، مغزی است؛ به طور مثال در پی مصرف متانول، ممکن است مصرف‌کننده در پی علائم عصبی، دچار کاهش سطح هوشیاری شود، یا اعصاب چشمی درگیر شوند که در بر دارنده اختلالات بینایی و حتی کوری است. در مواردی که حجم مصرف بسیار زیاد باشد، فرد دچار ایست قلبی-تنفسی می‌شود و احتمال مرگ بالاست.

اما عوارض مسمومیت با اتلین گلیکول اغلب کلیوی است، هرچند عوارض مغزی نیز در این مورد قابل مشاهده است اما سطح آن نسبت به مسمومیت با متانول کمتر است و در عوض، صدمات کلیوی جدی‌تر، اختلال در عملکرد قلبی، ریوی و حتی مرگ را به همراه دارد.

اسماعیلیان در رابطه با نحوه تشخیص دقیق نوع مسمومیت می‌گوید: «آزمایش گاز خون شریانی (ABG)، بهترین راه برای تمییز مسمومیت با اتیلن گلیکول از متانول است؛ که طی آن اگر در ادرار مصرف‌کننده، «کریستال کلسیم اگزالات» مشاهده شد، مسمومیت با اتیلن گلیکول تشخیص داده می‌شود.»

دیگر خبرها

  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • علائم فشار خون بالا
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند